De ondergrond moet vrij zijn van vet, stof, olie en andere viezigheid. Let op de de ondergrond glad is en geschikt voor deze folie. Voor de grotere formaten werk je natuurlijk het liefst met zijn tweetjes.
Scherp mes · Liniaal · Potlood · Doek of applicatiehulp
-
Stap 1
Schakel de stroom af bij eventueel aanwezige stopcontacten en lichtschakelaars. Hierna kun je deze zaken demonteren. Wees altijd voorzichtig met elektriciteit!
-
Stap 2
Meet de keukenwand op en maak de folie op maat. Let op dat je goed meet, eenmaal teveel afgesneden is niet meer te repareren. Aansluitend meet je ook de positie van stopcontacten en dergelijke, markeer deze ook op de folie. Let op dat je gaten voor de stopcontacten niet te groot maakt. Met een scherp mes en liniaal is de folie eenvoudig uit te snijden.
-
Stap 3
Houd de folie tegen muur om te kijken of de maat goed is, controleer ook de uitsparingen die eventueel gemaakt zijn.
-
Stap 4
Haal de dragerfolie nu ongeveer 20cm los van 1 kant en vouw deze om. Positioneer de folie op de juiste plek op de wand. Nog niet te hard aandrukken zodat herpositioneren nog mogelijk is.
-
Stap 5
Trek nu stapje voor stapje de folie verder los en breng de folie aan op de muur. Druk de folie voorzichtig aan met een doek of applicatiehulp. Zorg dat er geen luchtbellen ontstaan.
-
Stap 6
Eventuele luchtbelletjes kunnen doorgeprikt worden als deze niet meer naar de buitenzijde te wrijven zijn.
-
Stap 7
Sluit de stopcontacten en dergelijke weer aan. Controleer of alles goed zit voor je de stroom weer aan zet. Geniet van je nieuwe keukenachterwand!
Het aanbrengen op een ondergrond van tegels moet voorzichtig gebeuren. De voegen zullen bijna altijd enigszins zichtbaar zijn door de folie. Het liefst wordt deze folie op een gladde ondergrond aangebracht.
Schoonmaken doe je voorzichtig met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schuurspons, deze zullen het oppervlak beschadigen.