Disney

302 Artikelen
Filter

Disney


The Walt Disney Company bestaat al sinds 1923. De grondleggers van het Amerikaanse mediabedrijf waren Walt en Roy Disney. Haar doel was om tekenfilms en amusementsfilms voor kinderen en jongeren te produceren. In een klein kantoor en met eenvoudige technische apparatuur ontwierpen de filmmakers eerst de korte film Alice in Cartoonland en enkele commercials. Eind jaren 20 zag de Mickey Mouse-figuur het levenslicht. Disney werd wereldberoemd met de eerste stripheld.

Veel schattige films gingen in première in Hollywood

Donald Duck, de eend in het matrozenrokje, zorgde ervoor dat de verkoop aan de kassa nieuwe records brak. Met de lange animatiefilm "Sneeuwwitje en de zeven dwergen" sprak Disney zowel kinderen als volwassenen aan. De ontroerende sprookjesfilm kreeg in 1937 zelfs een OSCAR voor de meer dan geslaagde productie. Andere succesvolle tekenfilms zoals "Pinocchio", "Fantasia" en "Bambi" volgden. In 1955 deed het mediabedrijf een grote investering. Het eerste pretpark met verschillende fantasiewerelden voor de individuele Disney-figuren werd geopend. Al na enkele maanden kon de directie een hoog bezoekersaantal noteren.

Disney-films zijn al vele jaren bij ons. De verhalen die verteld worden, komen het publiek niet geheel onbekend voor. Of het nu gaat om 'Beauty and the Beast', 'Robin Hood' of 'The Jungle Book', al deze producties roepen mooie jeugdherinneringen op. De afgebeelde figuren doen soms romantisch, magisch, soms een beetje cheesy aan. Levensechte animaties en authentieke Disney-personages hebben ervoor gezorgd dat de films niet alleen kinderen, maar ook de meeste volwassenen boeien. Het meest ambitieuze entertainmentimperium heeft altijd de zenuwen van de tijd geraakt met zijn meesterwerken.

Disney is alomtegenwoordig in veel kinderkamers

Zowel meisjes als jongens hebben hun eigen favoriete held of heldin. In de Disney-wereld zijn in de loop der jaren nogal wat Disney-personages bij elkaar gekomen. Naast prinsessen en prinsen hebben ook een veelvoud aan pratende dieren het witte doek veroverd. Het Disney-universum omvat onder meer Balu uit The Jungle Book of de schattige Bambi, die zich na de dood van zijn moeder alleen door het leven moet zien te worstelen.

Zelfs Peter Pan uit Neverland verschijnt in de kinderkamer. De jongen in zijn groene kleren belichaamt op indrukwekkende wijze de onschuld en onzorgvuldigheid van de kindertijd. Dit valt erg goed bij de kinderen. Maar ook andere superhelden en superheldinnen, zoals de lampgeest Dschinni, de onverschrokken Mulan of Woody, worden rolmodellen. Zowel jongens als meisjes willen hun idolen evenaren en hebben hun denkbeeldige vriendin of vriendje altijd in de buurt.

Kortom, wanddecoraties met Disney-motieven zijn zeker een verrijking in de kinderkamer. Bij het ontwerpen van de muren mikken de jongens meer op heldenmoed, avontuurlijk plezier en snelle actie. Meisjes daarentegen zijn meer geïnteresseerd in sprookjeswerelden, de natuur, dieren en mythische wezens.

Bij het decoreren van de muren speelt de ontwikkelingsfase een belangrijke rol

Vanaf een bepaalde leeftijd heeft elk kind bepaalde ideeën over hoe de kinderkamer eruit moet zien. Bij baby's moeten ouders de keuze voor toekomstige wanddecoraties overnemen. De inrichting van de babykamer moet altijd praktisch zijn en niet te overbelast. Een ruime commode, een kast en een kinderbedje zijn alles wat je nodig hebt om mee te beginnen. Dit aspect geldt ook voor het ontwerp van de wanden. Behang of verf in een subtiele vorm is voordelig omdat het een rustgevend effect geeft. De ervaring leert dat baby's de eerste maanden veel slapen. Desalniettemin kan een accentmuur met een strip- of stripfiguur in het ruimteconcept worden opgenomen.

Peuters daarentegen zijn wat wendbaarder. Ze bewegen zich eerst op handen en voeten door het appartement om hun omgeving beter te kunnen inspecteren. De kleine ontdekkingsreizigers leren sneller lopen dan je denkt en kleuren intenser waarnemen. Kindvriendelijke achtergronden hebben een positieve invloed op creativiteit en leervermogen.

Interesses en voorkeuren beginnen zich al op de kleuterschool te vormen. Voor meisjes ligt de focus op poppen, paarden en mythische wezens. Jongens daarentegen ontdekken hun zwak voor cowboys, brandweer of vliegtuigen. Daarom mogen de muren in de kinderkamer kleurrijker en gedetailleerder zijn. Fotobehang met bijvoorbeeld een fragment uit het verhaal van de kleine Simba of een muursticker die het ijspaleis uit de film 'Frozen' weerspiegelt, zijn ideale wanddecoraties.

Naast een comfortabele slaapplaats hebben scholieren absoluut behoefte aan een ontspanningsruimte. Een gebied dat wordt aanbevolen als een persoonlijk toevluchtsoord. Deze oase van welzijn kan worden aangekleed met stimulerende kleuren en inspirerende patronen. Samenhangende motiefelementen of een klein decor nodigen uit om verder te denken en te dromen. Het is ook bewezen dat het gevoel voor creativiteit wordt getraind met de kleurrijke en fantasierijke diagrammen.

Ook tieners komen aan hun trekken bij Disney

Houten afbeeldingen zoals het opschrift "Hakuna Matata" uit de Walt Disney-film "The Lion King" zijn erg populair bij jongeren. De vertaalde motivatieboost "Er zijn geen problemen" bouwt zich op als het niet goed gaat.

 • verzenden vanaf €3,99

  Verzenden binnen Nederland en België al vanaf €3,99.

 • Binnen 14 dagen na ontvangst kunt u uw bestelling retourneren.

 • Veilig kopen

  Wall-art is aangesloten bij het keurmerk Trusted Shops waardoor u 100% veilig bij ons kunt bestellen.

 • Voor u geproduceerd

  Een groot deel van ons assortiment produceren we zelf. Zo bent u altijd verzekerd van een gloednieuw product.

 • Milieubewust

  We zetten ons actief in voor het milieu en ontwikkelen milieuvriendelijke producten waar mogelijk.

 • Veilig betalen

  Bij ons betaalt u altijd veilig per iDEAL, Bancontact, Creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

Filter
Categorieën
Test
Chat