38 Artikelen

Ramadan

Filter
38 Artikelen per pagina

Ramadan


Voor vrome moslims is de Ramadan van immens belang. Moslims onthouden zich gedurende een maand van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Deze bewuste verzaking moet lichaam en ziel weer in harmonie brengen. De viering van de Ramadan biedt mensen de mogelijkheid om zich te ontdoen van alle zonden. De regels voor de vastenmaand zijn vastgelegd in het heilige boek van moslims (de Koran). Om je beter voor te bereiden op de feestdagen zijn sommige delen van het appartement ingericht. Bij Wall Art vind je veel mooie decoratieve elementen om de Ramadan nog intenser te beleven en te voelen.

Ramadan is de op één na hoogste islamitische feestdag

In deze tijd is het gebed vooral belangrijk voor moslims, omdat de gedachten vaak rond hun God (Allah) draaien. Moslims vermijden alles wat hen van God zou kunnen afleiden. Luide muziek, concerten of ruzies worden opzettelijk vermeden. Ondanks enkele ontberingen is de tijd een gelukkige ervaring. Je ontmoet familie en vrienden en versiert het huis. Aan het einde van de vastenmaand wordt het zogenaamde Suikerfeest gevierd. Je kunt drie dagen feest vieren en weer normaal eten.

Bij de Ramadan hoort decoratie

Het werkt niet zonder decoratie. Op de ramen zijn onder andere oosterse lantaarns te zien. Ook de plaatjes met verzen uit de Koran en Ramadan-logo's zijn erg populair. Met designelementen willen moslims het gevoel overbrengen dat ze zich in een bijzondere tijd bevinden. Ramadan is veel meer dan alleen vasten en bidden. De decoratie moet het toevluchtsoord helpen om warmte, kracht en geborgenheid uit te stralen.

De houten decoratie "maan, sterren en lantaarn" wordt aanbevolen als een belangrijk stilistisch hulpmiddel. Het natuurproduct van mahoniehout slaat als wimpelketting een goed figuur. Je hoeft alleen maar een touw door de voorgeboorde gaten te duwen om het sieraad op de gewenste plek op te hangen.

Met de acryldecoratie "Arabian Night" haal je een van de belangrijkste symbolen van de islam in huis. De halve maan en een moskee met minaretten onder de sterrenhemel dompelen je thuisomgeving in een mum van tijd onder in de islamitische wereld. Het hoogglans oppervlak geeft de wanddecoratie een stralende glans.

Muurtattoos zoals "Ramadan Kareem - maansilhouet" of "Arabische nachthorizon met Ramadan-letters" zorgen voor de juiste stemming voor de vastenmaand. De populaire decoratieve elementen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen zonder veel moeite aan de muur worden bevestigd.

Posters met de spreuk "Eid Mubarak" en een bedrukte maansikkel geven uw pand een heel nieuw woongevoel. Een poster met een ramadankalender wordt aanbevolen als originele muurschildering. De poster kan met of zonder lijst worden opgehangen. Om te zien hoeveel vastendagen u heeft, streept u het juiste aantal door. Markeren kan snel met een glasmarker.

Stoffen afbeeldingen met de Arabische uitdrukking "Eid Mubarak" ("Happy Festival" of "Blessed Festival") of biddende handen met de gebedskralen Misbaha zijn ideaal als decoratie voor de Ramadan. De elegante banner fleurt snel elk interieur op en laat een blijvende indruk achter.

Als je op zoek bent naar een sfeervolle en symbolische decoratie voor het vastenfeest, dan ben je bij Wall Art aan het juiste adres.

 • verzenden vanaf €3,99

  Verzenden binnen Nederland en België al vanaf €3,99.

 • Binnen 14 dagen na ontvangst kunt u uw bestelling retourneren.

 • Veilig kopen

  Wall-art is aangesloten bij het keurmerk Trusted Shops waardoor u 100% veilig bij ons kunt bestellen.

 • Voor u geproduceerd

  Een groot deel van ons assortiment produceren we zelf. Zo bent u altijd verzekerd van een gloednieuw product.

 • Milieubewust

  We zetten ons actief in voor het milieu en ontwikkelen milieuvriendelijke producten waar mogelijk.

 • Veilig betalen

  Bij ons betaalt u altijd veilig per iDEAL, Bancontact, Creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

Filter
Categorieën
Test
Chat